Noutăți

Raport FVO: Utilizarea prudentă a antibioticelor în România05.06.2017

Această misiune de informare a avut loc în România în perioada 21-25 noiembrie 2016, făcând parte dintr-o serie de misiuni efectuate în statele membre de către DG Sănătate și Siguranță Alimentară.

Obiectivele misiunii de informare au fost colectarea de informații suplimentare privind implementarea practică a măsurilor menite să soluționeze problemele cauzate de rezistența la antimicrobiene (RAM) legate de utilizarea medicamentelor veterinare, precum și identificarea exemplelor de bune practici care ar putea fi utile altor state membre în soluționarea acestor probleme.

Descarcă

Cartea albă privind viitorul Europei25.03.2017

Conform anunțului făcut de președintele Juncker în discursul privind starea Uniunii din 2016, Comisia Europeană a prezentat o Carte albă privind viitorul Europei, care reprezintă contribuția Comisiei la summitul de la Roma din 25 martie 2017.

“În acest moment în care ne pregătim să marcăm cea de a 60-a aniversare a UE, putem număra printre realizările noastre șapte decenii de pace și o Uniune extinsă, în care 500 de milioane de cetățeni trăiesc în libertate într-una dintre cele mai prospere economii.

În același timp, UE trebuie să privească înainte, stabilind modul în care își va contura o viziune a viitorului său cu 27 de state membre.

citește articolul

Uniunea Profesiilor Liberale din România19.10.2014

Uniunea Profesiilor Liberale din România, persoană juridică română, fără scop lucrativ, cu funcţionare autonomă este  o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinaţată la data de 11 iunie 2001, în baza Ordonanţei Guvernului nr. 26 / 2000.

UPLR reprezintă “organismul umbrelă“ al tuturor asociaţiilor profesionale care au fost de acord să intre în componenţa sa şi are ca obiectiv primordial apărarea şi promovarea intereselor fundamentale ale membrilor acestora, precum şi protejarea publicului larg prin furnizarea de servicii profesionale de înaltă calitate şi expertiză.

În prezent, Uniunea Profesiilor Liberale din România este formată dintr – un număr de 16 organizaţii profesionale şi anume: Ordinul Arhitecţilor din România, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, Camera Auditorilor Financiari din România, Uniunea Naţională a Barourilor din România, Asociaţia Naţională a Evaluatorilor din România – ANEVAR, Corpul Experţilor Tehnici din România – CETR, Colegiul Farmaciştilor din România, Ordinul Geodezilor din România, Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă din România, Colegiul Medicilor din România, Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România, Ordinul Tehnicienilor Dentari din România, Camera Consultanţilor Fiscali, Asociaţia Consultanţilor în Management din România, Asociaţia Română a Agenţiilor Imobiliare – ARAI, Colegiul Medicilor Veterinari din România.

citește articolul